15

واکنش محمد مهاجری به دلایل رد صلاحیت روحانی – تابناک

[ad_1]

به گزارش «تابناک» به نقل از ایلنا، محمد مهاجری فعال سیاسی در گفت وگو با خبرنگار ایلنا، در ارزیابی دلایل رد صلاحیت آقای روحانی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری که در دیدار با رهبر انقلاب ارائه کرد. وزرای دولت وی گفتند: از آنجایی که نظرات شورای نگهبان در خصوص صلاحیت افراد مختلف هیچ پارامتر عینی و ملموسی برای جامعه ندارد، همواره سوالاتی مطرح می شود. این سوالات هم در مورد تایید صلاحیت افراد وجود دارد و هم در مورد رد صلاحیت ها. مثلاً فرض کنید فردی برای ریاست جمهوری تایید شده است که سابقه اجرایی نداشته و حتی مدیر مدرسه هم نبوده است، از طرف دیگر فردی برای مجلس خبرگان رهبری رد شده است که در دوره های مختلف عضویت در مجلس خبرگان رهبری را داشته است. بالاترین مقام اجرایی کشور و عالی ترین دستگاه اجرایی کشور بود، حکم وی دو بار توسط رهبر انقلاب اجرا شد، وی متهم به فساد مالی و مشکلات اخلاقی نیست. اما به هر حال او رد صلاحیت خواهد شد. می بینید که افراد دیگری که مظنون به چنین اتهاماتی هستند به راحتی تأیید می شوند. آیا به این دلیل است که شورای نگهبان از حاکم استفاده می کند که مردم نمی دانند آن حاکم چه می کند؟

وی افزود: در مورد آقای روحانی بحث هایی که ایشان مطرح کردند این بود که شورای نگهبان ایشان را بر اساس دیدگاه های سیاسی رد صلاحیت کرده است. آقای روحانی دو بار در سال های 92 و 96 از مردم رای گرفته است که این رای مردم بر اساس قولی که در مورد برجام داده اند گرفته شده است. مردم در مورد برجام گفتند باید بروید و برای رفع تحریم ها مذاکره کنید. مثلا شورای نگهبان می گوید این مذاکرات به زور آمریکاست؟ این در حالی است که اصل مذاکره و اصل برجام مورد تایید رهبر انقلاب بوده است. بارها نظرات خود را در مورد برجام در قالب تایید آقای ظریف و تیم مذاکره کننده بیان کرده اند. البته ممکن است هر عملکردی نقاط ضعفی داشته باشد، اما اگر رئیس دولت را به خاطر عمل به قولی که به مردم داده است، رد صلاحیت کنید و بر اساس آن قول، اکنون می توانید بگویید که آقای رئیسی هم همین صلاحیت را دارد. نداشت چون آقای رئیسی به مردم قول داده بود تورم را نصف کنم و نکرد یا مثلا یک میلیون واحد مسکونی تولید می کرد و نکرد. آیا واقعا شورای نگهبان آقای رئیسی را رد صلاحیت می کند؟ قطعا نه.

مهاجری در پاسخ به این سوال که از بندهای رد صلاحیت مذکور برای آقای روحانی چقدر اطلاع دارید، گفت: تقریبا هیچی. من نمی گویم تقریباً، می گویم تقریباً هیچ. ببینید، وقتی می‌خواهید فردی را رد صلاحیت کنید، نمی‌توانید از سیاست‌هایی که شخص به آن رأی داده است به عنوان دلیل رد صلاحیت استفاده کنید. ممکن است از ابتدا این سیاست ها در کشور پذیرفته نشود. اما وقتی کسی سیاستی را پیشنهاد می‌کند و بر اساس آن رای می‌دهد، نمی‌توانید او را به دلیل اتخاذ آن سیاست‌ها رد کنید. شورای نگهبان می تواند در عمل این و آن را بگوید. من می گویم اگر آقای روحانی در مقام رئیس جمهور چنین کارهای نادرستی انجام داد، چه ربطی به نمایندگی مجلس خبرگان دارد؟ وظایف مجلس خبرگان کاملاً متفاوت است. رهبری در سال های دور درباره آقای روحانی گفتند که آقای روحانی جزو روشنفکران کشور است. چگونه می توان یک انسان عاقل را رد صلاحیت کرد؟ به هر حال این که ایشان نماینده رهبری در شورای عالی انقلاب اسلامی، شورای ملی ریاست جمهوری، نماینده مجلس، رئیس جمهور دو دوره ای بودند، به نظر من منطقی نیست که ایشان باید رد صلاحیت می شد.

این فعال سیاسی در خصوص صحبت های روحانی درباره پاسخ نامه شورای نگهبان گفت: پیش بینی شما چیست؟ مطمئن باشید شورای نگهبان به دلیل ایرادات اساسی در قانون اساسی که این شورا را مطلقه می کند، اصلاً در مقابل هیچکس پاسخگو نیست. ما در قانون اساسی مشکل بزرگی داریم که شما رهبری را در مقابل مجلس خبرگان مسئول می دانید، اما شورای نگهبان را برای هیچ چیز پاسخگو نمی دانید. حتی اگر به گناه و تقصیر خود اعتراض کنند، در هیچ دادگاهی قابل محاکمه نیستند.

مهاجری در پاسخ به این سوال که با توجه به آسیب شناسی میزان مشارکت مردم در انتخابات; بحث این موضوع و دلایل رد صلاحیت وی تا چه اندازه می تواند در حضور در انتخابات ریاست جمهوری 1404 تاثیرگذار باشد؟ عوامل متعددی در کاهش مشارکت موثر بوده که رفتار شورای نگهبان در سال های اخیر در رأس عوامل عدم مشارکت بوده است. البته اگر شورای نگهبان و سایر نهادهایی که باید اعتماد مردم را جلب کنند، در جهت کاهش اعتماد مردم گام بردارند، باید انتظار کاهش مشارکت را داشته باشند.

وی در پاسخ به این سوال که پیش از این مدیریت انتخابات 1400 می گفت جفا شده و به همین دلیل به مسئولان تذکر دادند و گفتند باید جبران شود. اما به نظر می رسد رویه شورای نگهبان تغییری نکرده است. این موضوع را چگونه تحلیل می کنید، گفت: یکی از اعضا یا سخنگوی شورای نگهبان بگویید چرا آن زمان جبران نکردیم. با این حال، مدیریت به آنها مراجعه کرد.

مهاجری در پاسخ به این سوال که فکر می کنید تنگ شدن دایره خودی ها چه ضرری به کارگزاران و مدیران کشور وارد می کند، گفت: تاثیر این اتفاق در انتخابات اسفند به راحتی نشان داده شد. وقتی دایره انتخاب افراد کوچکتر و کوچکتر می شود، مردم با مشارکت کمتر واکنش منفی نشان می دهند. یعنی مبارزه منفی مردم با نبود صندوق های رای نشان داده می شود. از سوی دیگر یک جناح سیاسی در کشور ما به شدت از این روند استقبال می کند، زیرا می داند با مشارکت گسترده رای نمی آورد، تمام تلاش خود را برای کاهش مشارکت انجام می دهد و از هر رفتاری که منجر به مشارکت کمتر شود استقبال می کند.

این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که با توجه به این اتفاقات آینده سیاسی آقای روحانی را چگونه پیش بینی می کنید، گفت: وقتی افراد در موقعیتی قرار می گیرند، دارای سابقه و سابقه هستند و سابقه آنها در موقعیت های سیاسی می تواند در جامعه تاثیرگذار باشد. آقای روحانی در حال حاضر می تواند یکی از موثرترین چهره های سیاسی کشور باشد که در فضای سیاسی کشور تاثیرگذار است و این تاثیر بسیار بیشتر از آقای رئیسی، همه اعضای دولت آقای کلیباف خواهد بود. همه نمایندگان مجلس یازدهم و 90 درصد نمایندگان خبره چون اعتماد بیشتر سیاسی است.

[ad_2]

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا