روایت زیباکلام از علت بازداشت نشدنش در کتابش – تابناک
[ad_1]
به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، چرا گرفتار نمی شوید و در نهایت چه می شود؟ این عنوان جدیدترین کتاب نوشته صادق زیباکلام، چهره سیاسی اصلاح طلب است که توسط انتشارات روزنه منتشر شده است.
زیباکلام در فصل «چرا گرفتار نمی شوی؟» و “در پایان چه خواهد شد؟” در این کتاب به نکاتی از شخصیت و نحوه همکاری وی با دولت و دستگاه های امنیتی اشاره شده است که از دیدگاه وی تأثیر بسزایی در نظام و عدم موفقیت دولت در بازگرداندن وی داشته است.
نگه داشتن من برای سیستم مفید نیست
زیباکلام با بیان اینکه وی از چهره های شناخته شده دانشگاهی در داخل و خارج از کشور است و دستگیری وی می تواند سر و صدای زیادی به پا کند، اظهار داشت: وی با بیان اینکه در حال حاضر در کشور به سر می برد، می تواند سر و صدای زیادی ایجاد کند. وی اولین و مهمترین دلیل عدم دستگیری خود را اینگونه بیان کرد: «از نظر هزینه و فایده دستگیری من چندان به نفع نظام نیست. به عبارت ساده، دستگیری من ارزش دردسر، هیاهو، جنجال و شرم را ندارد.»
او در کتابش توضیح می دهد که لحظات خاصی را رعایت می کند تا مقامات امنیتی کشور با او کاری نداشته باشند. اول از همه: «تا جایی که از ساختار امنیتی سیستم خود اطلاع دارم، درگیر هیچ اقدام جمعی یا اقدام پنهانی نیستم. من می دانم که سیستم از نظر امنیتی تا چه اندازه نسبت به هر اقدام و حرکتی که بیش از یک نفر را شامل می شود، حساس است.”
با نگاهی به کتاب او، می توان دریافت که او سعی کرده از شرکت در رویدادهای سیاسی، جنبش های توده ای و برخی مراسم پرهیز کند. زیرا او به خوبی از حساسیت مقامات امنیتی نسبت به تحرکات توده ای در کشوری مانند ایران آگاه است.
من خودم را آنقدر باهوش نمی دانم که امنیت را فریب دهم
یکی دیگر از ملاحظات امنیتی که زیباکلام در کتاب خود به آن اشاره کرده این است: «فرض من این است که تلفن خانه، تلفن محل کار و تلفن همراهم در حال شنود است و مسئولان از هر حرکت و مکالمه من باخبر هستند.» من آنقدر باهوش هستم که بخواهم آنها را فریب دهم یا دورشان بزنم یا کاری را که نمی فهمند انجام دهم. یکی دوبار بگویم، من می توانم باهوش باشم، کاری را انجام دهم که آنها نمی فهمند، حتماً بار سوم خواهند فهمید.
زیباکلام در مورد نکته دوم در کتاب خود می نویسد: «نکته بعدی که رعایت می کنم احترام به کارمندان و کارکنان نظام است. در اصل و به عنوان یک قاعده کلی، هم در گفتار و هم در نوشته هایم به ادب و احترام احترام می گذارم.
زیباکلام دلیل سوم بازداشت نشدن را برخورد محترمانه با مسئولان نظام می داند. همانطور که او در کتاب خود می نویسد: «نحوه برخورد من با مقامات امنیتی، قضایی و اطلاعاتی نیز بسیار محترمانه است. یعنی من خیلی به آنها احترام می گذارم. من به هیچ وجه آنها را به عنوان یک منشی نمی بینم. حدس میزنم که آنها برعکس من فکر میکنند و من به آنها نگاه نمیکنم.
صادق زیباکلام: من تهدید بالقوه یا بالفعل نظام نیستم / دستگیری من ارزش هیاهو و جنجال ندارد / به مسئولان نظام احترام می گذارم
من زندانی سیاسی بودن را افتخار نمی دانم
زیباکلام در کتاب خود دلیل چهارمی را برای بازداشت نشدن توسط نهادهای امنیتی کشور ذکر می کند. وی در همین رابطه نوشت: «بسیاری از فعالان سیاسی و دست اندرکاران فعالیت های سیاسی، اجتماعی و مدنی چندان نگران زندانی شدن نیستند. یا پذیرفته اند که دروغ در زندان بخشی از مبارزات و فعالیت مدنی و عمومی آنهاست… در عین حال دروغ گفتن و زندانی سیاسی بودن ممکن است برای خیلی ها باعث افتخار و افتخار باشد، من اینطور نیستم. . علاوه بر احترامی که برای زندانیان سیاسی قائل هستم، خودم اصراری به حضور در زندان ندارم و با پوزش فراوان از زندانیان و فعالان سیاسی، زندان را افتخار نمی دانم. راهی که برای خودم انتخاب کرده ام نوشتن است. بارها گفته ام که اولویت من نوشتن و صحبت کردن است.
در جایی دیگر میگوید: «وقتی با دولتها سروکار دارم، مطلقاً طوری رفتار نمیکنم که انگار هیچ ترس و اضطرابی از رفتن به اوین ندارم و آن را افتخار میدانم، برعکس، نشان میدهم که هیچ علاقهای ندارم». هیچ اصراری برای زندان بودن ندارند و شاید از طرفی دیگر نیازی به «کوچک کردن چهره» و قرار دادن من به جای خودم نمی بینند.
این فعال سیاسی پنجمین دلیل خود را در برخورد و برخورد با دانشجویان میجوید و میگوید: «من هیچ وقت کینهای نبودم، از دانشجویانم انتقام بگیرم. البته بارها از رفتار بی ادبانه برخی از آنها در کلاس یا اعتراض بسیار تند و بی ادبانه آنها به مطالب من در کلاس ناراحت و عصبانی شده ام. اما من هرگز آنها را به دل نگرفتم.”
من یک تهدید بالقوه یا بالفعل برای سیستم نیستم
زیباکلام پس از ذکر دلایل خود به این نتیجه رسید که کسانی که در سیستم امنیتی هستند فارغ التحصیل رشته هایی مانند فیزیک، داروسازی و غیره نیستند بلکه فارغ التحصیلان علوم انسانی از جمله علوم سیاسی و به شدت حزب الله هستند. ممکن است برخی از آنها در دانشگاه تهران یا یکی از واحدهای دانشگاه آزاد نزد ایشان درس خوانده باشند یا استاد راهنما، مشاور و داور پایان نامه آنها بوده باشد.
سده زیباکلام تاکید می کند که هزینه بسته شدن آن به این سیستم بسیار بیشتر از منافع آن است. همانطور که خودش نوشته است: «من نشان داده ام که نه تهدیدی برای نظام هستم و نه با هیچ جریان سیاسی ارتباط تشکیلاتی دارم. بنابراین، من یک تهدید بالقوه یا بالفعل برای سیستم تلقی نمی شوم.»
[ad_2]